Pokkeri reeglid

Pokkeri reeglid

2015-11-09 12:04:38 -

Enne mängu alustamist peab iga mängija tundma mängu reegleid. Selles artiklis vaatame kõige tuntuma pokkerivariandi Texas Hold'em reegleid.

Esimesed sundpanused

  • • Väike pimepanus - väike sundpanus, mis määratakse iga mängu alguses. Selle panuse teeb mängija, kellele jagati kaardid esimesena.
  • • Suur pimepanus - suur sundpanus, kaks korda suurem väikesest pimepanusest. Selle panuse teeb mängija, kellele jagati kaardid teisena.

Tegevus mängu ajal

  • Foldimine - kui teil on kehv käsi, aga te ei taha callida, saate foldides mängu lõpetada.
  • Checkimine - kui tahate jätkata, ükski mängija pole enne teid panust tõstnud või panust teinud, aga teil pole piisavalt head kätt panuse tõstmisega riskimiseks.
  • Panus - kui tahate jätkata, ükski mängija pole enne teid panust tõstnud ja tahate panust tõsta, sest teil on hea käsi.
  • Callimine - kui tahate mängu jätkata, mängijad enne teid tõstsid panust ja te nõustute tõstma panuse samale tasemele.
  • Panuse tõstmine - kui tahate jätkata, mängijad enne teid tõstsid panust ja te tahate tõsta panuse üle selle taseme, sest teil on hea käsi.

Tegevus, mis vastab teie käe tugevusele, eriti panuse tõstmine, võib vahel olla liiga läbinähtav ja pole just kõige arukam strateegia. Peamised pokkeristrateegiad on järgmised.

  • Bluffimine - panustamine või panuse tõstmine, kuigi teil pole head kätt.
  • Checkimine - teil on väga tugev käsi aga te checkite, et seda vastastele mitte reeta.

Lisateavet pokkeris bluffimise kohta leiate ka artiklist Pokkeri taktika – bluffimine.

Pokkerimängu selgitus

Mängu eesmärk on saada enda käes ja laual olevatest ühiskaartidest kokku parim võidukombinatsioon viiest kaardist. Võidab kõige kõrgema kombinatsiooniga mängija. Pokkerivoor jaguneb neljaks osaks: pre-flop, flop, turn ja river.

Pre-flop

Enne kaartide jagamist panustavad esimesed kaks mängijat pärast kaardijagajat/krupjeed oma avapanused (sundpanused) – väike ja suur pimepanus. Sundpanuse suurus sõltub lauast, kus mängite. Igale mängijale jagatakse kaks kaarti ja vastavalt neile otsustavad mängijad foldida või jätkamiseks callida suure pimepanuse.

Flop

Kolm avatud kaarti, mida näitab krupjee ja mis on kõigile mängijatele ühised. Nende kaartide alusel otsustavad mängijad jätkata järgmise panustamisvooruga – nad võivad loobuda mängust (foldimine), mitte panustada (checkimine) või tõsta panust (panustamine). Kui üks mängijatest tõstab panust, peavad teised maksma (callima), uuesti panustama (panust tõstma) või loobuma (foldima), kui nad tahavad jätkata.

Turn

Esimese vooru järel avab krupjee neljanda kaardi ühiskaartide seast, millele järgneb järgmine panustamisvoor.

River

Pärast vooru lõppu avab krupjee viienda kaardi ühiskaartide seast, millele järgneb viimane panustamisvoor.

Mängu tulemus otsustatakse parima kaardikombinatsiooni järgi. Kaardikombinatsioonide tugevused ja kirjeldused leiate järgmisest artiklist - Pokkerikäe tugevus .

Proovige lemmikmänge tasuta
Casino Hold’em poker Poker NetEnt Mängi
Videopokker Deuces Wild Videopokker NetEnt Mängi

Veebisait kasutab kuvatava sisu kvaliteedi paremaks muutmiseks küpsiseid. Saate küpsised oma brauseri sätetes blokeerida. Kasutades meie veebilehte aktsepteerite Küpsiste Poliitikas välja toodud küpsiste kasutamise.

Nõustun