Pokkeri strateegia – kaitse

Pokkeri strateegia – kaitse

2015-11-11 09:55:33 -

No-limit hold'em pokkeris on kaitse sama oluline kui argessiivne mängimine. Seda kasutatakse väikese pimepanuse (VP) ja suure pimepanuse (SP) kaitsmiseks ja samuti mängu kaitsmiseks pärast floppi.

Kui teil on VP, saate callida SP peaaegu kõigi mängitavate kaartidega. Oluline on aga meeles pidada, et SP mängijal võivad olla üle keskmise tugevad kaardid ja ta võib tõsta piisavalt panust, et heidutada enamikku mängijaid callimast. Sel juhul on tähtis mõelda oma kaartidele ja sellele, kui palju olete valmis mängu investeerima. Kui callisite või tõstsite panust mitte eriti tugevate kaartidega, on parem lihtsalt foldida. Oluline on arvestada ka sellega, kui palju mängijaid callis või tõstis veidi oma panust. Kui oleme ainus, kes SP callis, siis on võimalik, et teine mängija tõstis SP ainult selleks, et meid hirmutada ja foldima sundida; meie peame tuvastama vastase kavatsused. See sõltub sellest, kui hästi teda lugeda suudame. Võime isegi veel tõsta tema tõstetud panust, kui oleme endas kindel, et heidutada SP mängijat ja sundida teda foldima. Kui meil on keskmise või alla keskmise tugevusega kaardid ja mitu mängijat liitus mänguga enne floppi ja nad isegi tõstsid panust, siis võime oma VP jätta ja lihtsalt foldida. Sel juhul on mõistlik eeldada, et vähemalt ühel vastastest on head kaardid. Ja see tähendaks, et raiskaksime asjatult oma žetoone. Pokkeris on tähtis teha õigel ajal õige otsus. See tugineb pokkeri matemaatikale ja edu tõenäosuse hindamisele, aga vahest veelgi enam meie intuitsioonile ja võimele vastaseid õigesti lugeda. Tähtis on olla kannatlik ja vältida hooletuid või asjatuid tegusid.

Vaatame järgmist näidet. Meil on käes 7-9, me callisime mängu ja pärast floppi on laual 2-7-J. Kui mängija, kes juba tõstis panust enne floppi, tõstab panust uuesti, siis on selge, et ta võidaks meid isegi ainult ühe tugevama paariga, ehk siis J-ga, kahe 2-ga või ühe 7-ga koos meist tugevama kaardiga. Aga tegelik olukord võib olla hoopis teistsugune. Tal ei pruugi olla ühtegi sellist kombinatsiooni; ta võib lihtsalt bluffida või oodata paari, et kasutada kõrgemat kaarti, mis tal on käes. Pärast floppi on lihtne kaardid ära visata, aga agressiivne mängija näeks teie strateegia kergesti läbi ja te kaotaksite talle kiiresti kõik oma žetoonid. Sellepärast on tihti tähtis kaitsta oma kombinatsiooni nagu ka oma pimepanuseid. Seda saab teha callides, aga ka vasturünnakut alustades ja tõstes vastase tõstetud panust. Kui kaitseme oma pimepanuseid ja on tunne, et keegi lihtsalt varastab need meilt panuseid tõstes, võime ka ise panust tõsta. Kui mängijad callivad, saame tõsta panust isegi pärast floppi; sel juhul mängija, kes varastas, foldib. Pidage meeles, et nagu meie, nii võivad ka meie vastased kasutada erinevaid pokkeritaktikaid ja trikke. Nad võivad meie käigu läbi näha ja eeldades, et me lihtsalt kaitseme oma pimepanuseid ilma võidukombinatsioonita, tõsta meie tõstetud panust. Selleks ongi oluline kaitsta oma pimepanuseid ainult siis, kui käes on ka vastavad kaardid – vähemalt üks peaks olema suurem kui 10 või need peaks olema taskukaardid või loomulikult siis kui meil on paar. Kaitsev mängimine on tähtis, aga ka kaitstes tuleb pidada silmas muid võimalusi, näiteks kuidas vastaseid lugeda, kui palju žetoone on meil alles ja mis kaardid on meil käes. Samuti on kõige selle juures tähtis kontrollida võimalikult hästi oma kehakeelt ja vältida kangekaelsete või asjatute käikude tegemist.

Proovige lemmikmänge tasuta
Casino Hold’em poker Poker NetEnt Mängi
Videopokker Deuces Wild Videopokker NetEnt Mängi

Veebisait kasutab kuvatava sisu kvaliteedi paremaks muutmiseks küpsiseid. Saate küpsised oma brauseri sätetes blokeerida. Kasutades meie veebilehte aktsepteerite Küpsiste Poliitikas välja toodud küpsiste kasutamise.

Nõustun